26. ledna 2012

Novinky ze světa i z Tomových her

Co se děje ve světě?

Minion Games nám představí rovnou dvě novinky - Venture Forth a Kingdom of Solomon. V první jmenové hře se hráči ujmou skupiny dobrodruhů, kteří se snaží naplnit své osobní cíle a uspokojit své ambice. Když se to hráčům podaří, dostanou body za „vůli“ postavy a pokud budou skutečně úspěšní, mohou svým hrdinům zvýšit úroveň. Splnit ambice hrdinů ale nebude tak snadné. Hráči budou muset projít cestou, na které budou bojovat s nepřáteli, najímat spojence, čelit nesnázím a získávat poklady. K úspěšnému projití cesty budete muset dobře skloubit správu zdrojů, naplánování cesty a správné načasování. Dobrodružství čeká…

Kingdom of Solomon je sice klasická worker placement (umisťování postaviček pro získávání různých výhod a zdrojů) hra, obsahuje ale pár zajímavých změn a novinek. Hráči se budou rozhodovat, kam pošlou své postavy - bude lepší obsadit pole se zdroji, pole s akcí, nebo snad silné bonusové pole? A jak následně utratit získané zdroje? Bude lepší rozšířit Šalamounovu říši, utratit body na tržišti, nebo je přidat do chrámu? Šalamounovo království nám slibuje množství podobných voleb a možností a slibuje také velmi interaktivní hru. Více informací zatím nevíme, ale určitě jsme zvědaví, čím je bonusové pole tak silné.

Stronghold Games nás nechalo nahlédnout na novinku Crude: The Oil Game. Tato hra vychází z původní verze ze sedmdesátých let a prošla značnou modernizací. Jako ředitel ropné společnosti si v této ekonomické hře vyzkoušíte své manažerské schopnosti. Ropa se musí vytěžit, stejně tak i zemní plyn a vše se musí prodat ziskuchtivému spotřebnímu trhu. Je jenom na hráči, jak se povede jeho energetické firmě. Karetní ekonomický systém si vyžádal úpravu, aby více odpovídal moderní světové ekonomice. Další novinkou jsou potom karty zpráv, které ve hře reflektují soudobé události. Námět zní rozhodně zajímavě, takže si rádi počkáme na další zprávy od Stronghold Games.


Fantasy Flight Games nám zase v nejbližších dnech nadělí novou verzi Nexus Ops. Dva až čtyři hráči se pokusí svými vojsky obsadit mimozemský měsíc. Přitom budou plnit různé úkoly, bojovat, rekrutovat nové jednotky a objevovat. Nová verze přichází s plastovými figurkami, přepracovanými a srozumitelnějšími pravidly a také s množstvím volitelných pravidel. Mezi ty patří smrtící vír, nebo například zvláštní schopnosti jednotek. Herní plocha tvořená náhodně složenými díly a variabilní pravidla by měla být zárukou vysoké znovuhratelnosti. Co na to fanoušci původní hry?

Tvůrce hry Hive John Yianni oznámil vydání cestovní menší verze této hry s názvem Hive Pocket. Tato malá verze bude obsahovat obě rozšíření - Mosquito (komár) i Ladybug (beruška). Otázkou zůstává, o kolik menší bude cestovní verze. Jak můžete vidět na přiložené fotografii, chybí měřítko hry. Autor pouze bez dalších detailů uvedl, že bude výrazně menší a skladnější. Stejně tak Yianni prozradil pouze to, že hra by měla vyjít někdy v březnu v USA. Kdy bude dostupná ve zbytku světa prozatím nikdo neví.

Možnost koupit si ke hře Arkham Horror figurky vyšetřovatelů nám společnost Fantasy Flight Games dala již před delší dobou. Teď ale přichází s další nabídkou - figurky příšer. Jedná se o stejné figurky, které jsou ve hře Mansions of Madness, ale najdeme zde i několik dalších. Již nabarvené figurky vyjdou v několika sériích. V první najdeme kromě maniaka, kultisty, mi-ga, nebo čarodějnice především dvě velké figurky - Hrůzu z Dunwiche (Dunwich horror) a mladého temného (Dark young) Toto doplnění sběratelských edic předem nabarvených figurek dá hráčům nepochybně mnohá vodítka k tomu, co by se mohlo objevit v dalších rozšířeních výše zmíněných her. Především pak u Mansions of Madness bychom se mohli s těmito velkými příšerami dočkat zajímavých scénářů. Možná se rozšíří i počet scénářů, které se z větší části odehrávají v otevřených venkovních prostorách? Každopádně si nyní může každý vybrat figurku své oblíbené příšery ze světa Lovecraftova Mythosu. 

Co se děje v Tomových hrách?

Máme za sebou úspěšné přestěhování a první akce v nové prodejně a herně. K lepšímu přehledu o pořádaných akcích máte nyní možnost nahlédnout do našeho kalendáře akcí! Úterky budou vyhrazené workshopům a předváděcím akcím. Budete moct navštívit kurzy o barvení miniatur, dny věnované ukázkám různých her s miniaturami a ukázkám žhavých herních novinek. Příští úterý nás čeká druhý workshop o barvení miniatur, tentokrát se zaměříme na přípravu terénů. Každý čtvrtek pak bude věnován volnému hraní, takže neváhejte a přijďte si k nám s přáteli zahrát svou oblíbenou hru! Místa na hraní teď máme dost. ;-)
Chtěli byste představit ostatním svou oblíbenou hru nebo u nás hráli pravidelně? Možná máte sami nápad na zajímavý workshop nebo přednášku o hrách, mechanismech, komponentech atd. Nebo chcete seznámit hráče s herním světem, ve kterém by mohli strávit hodiny a hodiny na společných dobrodružstvích? Napište nám a rádi se s vámi dohodneme na termínu a pomůžeme vám s organizací.

Co se děje na blogu?

Pro přehlednost zavedeme od příštího týdne pravidelný měsíční harmonogram článků, který bude vypadat následovně:

1. týden v úterý dojmy ze hry a ve čtvrtek novinky
2. týden ve středu speciál zaměřený na herní světy, doplňky, hráče, herní události apod.
3. týden v úterý dojmy ze hry a ve čtvrtek novinky
4. týden ve středu dojmy ze hry nebo článek hosta blogu

Pokud máte zajímavý námět na speciál, přáli byste si vidět nějakou hru, nebo prostě jenom máte nápady a návrhy k blogu, neváhejte a napište nám do komentáře, na naše stránky na Facebooku či Googlu + nebo na Twitter. Rádi vám odpovíme a vyslechneme si váš názor. Takže za týden v úterý na viděnou u dojmů z karetní post-apokalyptické hry 51st State: The New Era

2 komentáře:

  1. Je to skvělé, tenhle blog, obchod, herna, workshopy...jen velká škoda pro mě, že je to tak daleko :( Takže můžu jen číst informace o zajímavých novinkách a reporty z akcí. Ale i tak dávám všechny palce nahoru!
    The Hammer

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za pochvalu! Bohužel se nemůžeme rozpůlit a být všude, ačkoliv by nás každý hráč těšil. Přesto myslíme i na přespolní, pro které chceme vymyslet nějakou zajímavou aktivitu na dálku. Nápady už máme, ale dalším návrhům se bránit určitě nebudeme. ;-)

    OdpovědětVymazat