6. ledna 2012

Lednové novinky I

Vánoce i Silvestra máme ve zdraví za sebou a čeká nás spousta novinek. Podívejte se společně s námi alespoň na některé z nich, další si pak ukážeme příští týden.

Další mise pro USS Enterprise 

K nedávno vydané karetní deck-building hře z prostředí světa Star Treku nám brzy (zřejmě během ledna) přibude první samostatně hratelné rozšíření nesoucí název Star Trek Deck Building Game: The Next Generation: Next Phase Edition (ano, celý oficiální název hry nepatří k nejkratším :). Čeho se dočkáme oproti základní hře? Kromě 300 nových karet postav, vesmírných lodí apod. a pěti dvacetistěnných kostek bude hra obsahovat také tři nové scénáře - Objevování (pro jednotlivce), Znovusjednocení (pro týmy) a Invazi Borgů II (kooperativní). Pokud jste tam tedy ještě nebyli, možná přichází vhodný čas zamířit se svou lodí do neznámých končin vesmíru, kde ještě nebyl žádný člověk.

Z výšin vesmíru do hloubi podzemí

Další důvod k radosti mají milovníci podzemních chodeb a síní v trpasličím stylu. Ke karetní hře The Lord of the Rings: The Card Game totiž vyjde v prosinci první velké rozšíření Khazad-Dûm, které se zaměřuje na temná zákoutí Morie - trpasličí podzemní říše. Zároveň je Khazad-Dûm začátkem nové příběhové série Dwarrowdelf V rozšíření s přívlastkem "deluxe" dostanou hráči 165 nových karet, dva trpasličí hrdiny a 3 scénáře. Hráče tak čekají příběhy zarputilých vousatých válečníků menšího vzrůstu, ale také nové hrozby plynoucí z nekončící tmy v hlubinách země. A kdo vi? Možná se dočkáme i příchodu toho, co trpaslíci probudili když pro svou hamižnost kopali stále hlouběji a hlouběji.


Existuje Lochnesská příšera? Pořídíte důkaz?


Skotské jezero Loch Ness přitahuje pozornost světa po delší dobu. Údajně zde totiž žije příšera podobná pravěkým stvořením. Nikdo však nemá uspokojivý důkaz a ani vědci nic zvláštního neodhalili. To však nebrání turistům a fotografům přijet na toto zvláštní místo a zkusit štěstí - třeba se "Nessie" ukáže. Ve hře Loch Ness pro 2 až 5 hráčů se ujmete takových turistů a budete se snažit pořídit co nejlepší fotografii zmiňované příšery. Lochneska ale o pozornost příliš nestojí a tak se objevuje tu v dálce, jindy z vlnek jezera vykoukne jenom část, nebo se zrovna jako na potvoru tyčí přímo proti slunci. Na konci hry vyhrává ten hráč, komu se podaří vyfotit příšeru nejlépe.


Star Wars ochrání vaše karty


Fantasy Flight Games přišla se zajímavou nabídkou limitovaného nákladu obalů karet s motivy Hvězdných válek. Obaly mají klasickou velikost hry Magic: the Gathering nebo living card games, jakými jsou The Lord of the Rings, Warhammer: Invasion nebo třeba karetní A Game of Thrones. Zřejmě je to také předzvěst příchodu ohlášené karetní hry Star Wars od téže firmy. Na druhou stranu, kdo by odolal mít na svých kartách Darth Vadera, Hana Sola nebo třeba Bobba Fetta?

Další dobrodruzi loupí v podzemí... tedy ve věži

Tschak! je přinejmenším zvláštní slovo. Kromě názvu nové hry od švýcarské společnosti GameWorks SàRL představuje také zvuk meče, který přesekne chapadlo příšery (viz. obrázek vlevo). Ve hře pro 2 až 4 hráče se zhostíte role všehoschopných dobrodruhů, kteří vstoupí do věže se třemi patry a postupně se snaží (ne)získat karty pokladů (povětšinou kladné body) a příšer (záporné body). K tomu jim slouží karty na ruce složené ze tří karet bojovníků, tří karet kouzelníků, tří karet trpaslíků a jedné karty artefaktu. Ty hráči po třech vykládají v jednotlivých patrech, přičemž ten s nejvyšší hodnotou získává poklad, ten s nejnižší obdrží kartu příšery. Na konci kola (po třech úrovních věže) si hráči své karty vymění a takto hra pokračuje čtyři kola. Na konci hry se spočítají vítězné body z karet pokladů a příšer a kdo má nejvíce, vítězí.

Vaříte dobře?

Společnost Elfinwerks přináší hru s kuchařskou tématikou Ristorante Italia pro 2 až 5 hráčů. Jako majitelé italské restaurace budete mít během čtyř sezón za úkol připravit se na kulinářskou soutěž o Zlatou lžíci. Budete se učit, sbírat nové recepty a nakupovat rozličné ingredience pro přípravu té největší lahůdky pod sluncem. Ale pozor! Sice je dobře, dát průchod své fantazii, ale musíte myslet také na svou peněženku, která není bezedná. Hráči tak budou muset najít ten nejlepší recept, který je ovšem nezruinuje. Na konci čtvrté sezóny tedy hráči předvedou své nejvybranější pokrmy a ačkoliv se bude nepochybně jednat o mimořádné delikatesy, trofej Zlaté lžíce bude moci získat jen ten nejlepší.

Ve Vietnamu je horko


Against the Odds nám přináší další porci historie s možností si vše popsané vyzkoušet i ve hře s názvem Meatgrinder (Mlýnek na maso). Po vylodění v Normandii z druhé světové války v Bradley's D-Day se přesuneme o třicet let do budoucnosti a dále na východ do tropických džunglí Vietnamu. Americké jednotky se stáhly a severovietnamská Lidová armáda v čele s generálem Van Tien Dungem slaví jeden úspěch za druhým. Dobývají další a další města jižního Vietnamu, zatímco se jihovietnamská armáda bezmocně stahuje směrem k pobřeží. V cestě stojí město Xuan Loc, které brání vyčerpaná divize jihovietnamské armády. Generál Van Tien Dung považoval dobytí města nepatrnou a bezproblémovou záležitostí, ale více se mýlit nemohl. Bitva o město v roce 1975 skončila čtrnáctidenním krveprolitím, které celou válku ukončilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat