11. ledna 2012

Lednové novinky II

Středeční dopoledne přináší další novinky z herního světa a to ve znamení mnohých rozšíření.

7 divů světa se podiví nad městy

Úspěšná a cenami ověnčená hra 7 Wonders (česky vydáno jako 7 divů světa) autora Antoine Bauzy se dočká v pořadí již druhého rozšíření. První rozšíření hry 7 Wonders: Leaders přineslo známé historické postavy a Řím jako světový div. V pořadí druhé rozšíření ponese název 7 Wonders: Cities (města), na oznámení data vydání zatím čekáme, ale pravděpodobně půjde o první polovinu roku 2012. Dočkáme se pravidel pro hru v týmech, nového druhu karet s černým okrajem představující zbytky měst. Krom toho rozšíření přinese dva nové divy, a také karty cechů (guild) a vůdců (leaders), jejichž efekty se budou vztahovat na nové „černé“ karty. Zatím nebyly zveřejněny žádné další informace, pouze několik Arturků z přípravy nových karet.

Královský stavitel se dočká přídavku

Hra Kingdom Builder od Donalda X. Vaccarina (autor hry Dominion) se dočká v prvním čtvrtletí roku 2012 rozšíření Kingdom Builder: Nomads. Hráči tak získají čtyři nové mapy herního plánu s novými vlastnostmi – např. možnost postavit zdarma jedno osídlení vedle pole s horským terénem. V krabici budou obsaženy i nové skórovací karty. To však není jediná novinka z dílen německého vydavatele Queen Games. Ze začátku letošního roku přivítáme dvě novinky Kairo a Edo, stejně jako přijde nová edice hry Wallenstein (někteří možná znáte obdobu hry pod názvem Shogun).

Hromový kámen pokračuje

Zdá se to téměř neuvěřitelné, ale čas někdy utíká závratnou rychlostí. Karetní deck-building hra Thunderstone je tu s námi již třetím rokem a autoři hry z AEG na tuto sérii nezanevřeli. Rozhodli se dle svých slov zhodnotit tři roky zkušeností a zpětné vazby hráčů a připravují pro nás novinku Thunderstone Advance. Hra bude obsahovat nová pravidla a mechanismy, 500 nových karet vesnice i příšer v novém hávu a herní plán vesnice a podzemí. Navíc bude plně kompatibilní se všemi předchozími díly. Po Thunderstone: Dragonspire tak přijde další samostatně hratelná hra z této karetní fantasy série.

Dění v zemi Westeros

Série A Game of Thrones (Hra o trůny) sklízí ovace v knižní, filmové i herní podobě. A zatímco fanoušci seriálu či knih musí trpělivě čekat na pokračování, hráči se ho dočkají již velmi brzy! Pro karetní hru A Game of Thrones od společnosti Fantasy Flight Games vychází rozšíření s podtitulem Lions of the Rock. Toto větší rozšíření se zaměří na rod Lannisterů a jejich manipulace a zákulisní intriky. Přinese celkem dvanáct postav včetně několika odlišných variant již vydaných karet. Můžete si tak do balíčku přimíchat třeba obávaného sira Gregora Clegana. Lions of the Rock je v pořadí již šesté velké rozšíření této hry a přinese 165 nových karet. Buďte tedy velmi opatrní, pokud chcete pošpinit hrdost lva, Lannisteři své dluhy vždy splácejí.

Na druhé straně máme rozšíření k figurkové taktické hře Battles of Westeros s názvem Brotherhood without Banners. S tímto rozšířením získáme nové spojenecké jednotky, které se mohou přidat k hlavním silám jednotlivých rodů. Najdeme zde nové druhy jednotek, nové velitele jako Lord Beric Dondarrion nebo Thoros z Myru), nová pravidla obsahující čtyři nové scénáře, nové karty a další. Bitvy rodů o moc nad Westerosem tak mohou nabrat zcela nový rozměr.

Barvičky ve spojení s antikou

Tento týden společnost GMT vydává dvě nová rozšíření pro hru Commands & Colors. Pro období napoleonských válek vychází vůbec první rozšíření Commands & Colors: Napoleonics: Expansion Nr.1 - The Spanish Army. V době napoleonských válek představovalo Španělsko pouhý stín své předchozí slávy a moci. Přestože historici často zmiňují chybná rozhodnutí a prohry Španělů, najdou se i bitvy, ve kterých Španělé své severní sousedy porazili (Bailen, Tamames, Alcaniz,…). V rozšíření najdeme celkem 18 historických scénářů zaměřujících se na boje mezi španělskou a francouzskou armádou mezi lety 1808 až 1813 a všechny potřebné jednotky.
Druhé rozšíření je v pořadí již šestým přírůstkem pro období antiky. Commands & Colors: AncientsExpansion Nr.6 - The Spartan Army přináší přes 20 scénářů z období 669 až 338 před Kristem. V prvních bitvách Sparty proti Argosu vidíme vznik armády hoplitů, od kterých se přesuneme do řecko-perských válek a do bitvy u Thermopyl v roce 480 před Kristem. Během peloponéských válek se Sparta stala vedoucím městem peloponéských států a tato silná pozice jí vydržela prakticky dvě stě let. A na konec se během éry Théb moc Sparty postupně zmenšovala a na druhé straně přichází vzestup Makedonie. V rozšíření najdete kromě jednotek také 15 nových oboustranných dílků terénu.

Připravte se mariňáci, noví nepřátelé jsou tady!

Fantasy Flight Games si pro hráče připravili nové malé rozšíření karetní kooperativní hry The Death Angel z prostředí světa Warhammer 40 000. Ve třetím rozšíření The Death Angel: Tyranid Enemy Pack hráči najdou 37 nových karet. Nové karty nepřátel nahradí balíček genestealerů ze základní hry a nové karty lokací, které budou muset vaši vesmírní mariňáci projít. Noví nepřátelé hráčům pořádně zatopí a karta Hive Lord představí velkolepé a zároveň smrtící velké příšery, se kterými se utkáte v souboji na život a na smrt. Nastal čas popadnout zbraň a vyčistit další zákoutí vesmíru!

Žádné komentáře:

Okomentovat