12. prosince 2011

Novinky a ohlášení - část 2.

Vzhůru do Indie!

Kdo má rád vláčky, jistě dobře ví o hře Ticket to Ride. Právě k této hře momentálně vychází v pořadí již druhý rozšiřující soubor map - Ticket to Ride Map Collection: Volume 2 - India & Switzerland. Jak již napovídá samotný název, najdeme v tomto rozšíření oboustrannou mapu s Indií (2-4 hráči) a Švýcarskem (2-3 hráči), potřebné lístky cílových stanic a pravidla. Zajímavostí je, že u mapy Indie získáváte body mimo klasický způsob i za nejdelší nepřerušenou trasu a za spojení dvou měst různými trasami. Mapa Švýcarska je reprint původní mapy z Ticket to Ride: Switzerland z roku 2007, ve které nespojujete pouze města, ale také trasy do okolních zemí. Další rozdíl je v odstranění použitých lístků ze hry, namísto jejich opětovného zamíchání do balíčku a lokomotivy lze použít pouze ke stavbě tunelů.

Kterak vlkodlakům i upírům zamrzá úsměv na rtech

Karetní deckbuilding série Nightfall z dílny Alderac Entertainment Group se připravuje na třetí samostatně hratelné rozšíření, které nás zavede do kraje, kde upíři, vlkodlaci a další noční hrůzy mají své kořeny a počátek. Do kraje nesmlouvavých lidí i mrazů – do Ruska a východní Evropy. V Nightfall: The Coldest War najdete vše potřebné ke hře, včetně šesti nových základních pomocníků, nově ilustrované karty zranění a také zcela nový mechanismus fází měsíce. Koho nadchl boj upírů, vlkodlaků a lidí, měl by si připravit ušanku a palčáky, protože tentokrát vám bude běhat mráz nejenom po zádech.

Co se dohodnout?

Hra Cosmic Encounter se těší značné oblibě, dokonce takové, že FFG oznámili v pořadí již třetí rozšíření s názvem Cosmic Alliance. Rozšíření přinese 20 ras a to známých i zcela nových. Hráči se tak budou moci setkat s Cyborgy, Gorgoňany či Schizoidy. Další novinkou jsou samotné aliance, tedy možnost týmové hry, kdy je ještě před výběrem rasy náhodně určené spojenectví dvojic. Ty pak mají za úkol společně zvítězit a ovládnout galaxii, má to ovšem háček – aby tým zvítězil, musí oba hráči splňovat podmínky pro vítězství. Hra tak zaútočí nejenom na každý systém v galaxii, ale také na mozkové závity hráčů. Pravidla navíc umožní hrát Cosmic Encounter až v osmi hráčích, takže je na co se těšit.
Stín v temnotách

Trpaslíci v čele s Balinem z hlubin Khazad-dûm už dlouhé dny a týdny neposlali jedinou zprávu. Proč tomu tak je, se vydává zjistit skupina hrdinů, v jejímž čele stojíte vy. Lord of the Rings LCG: Khazad-dûm je prvním velkým rozšířením pro nejnovější karetní hru ze světa Pána prstenů The Lord of the Rings: The Card Game a přináší hráčům možnost nahlédnout do podzemního labyrintu Morie. Rozšíření obsahuje 165 nových karet, devět balíčků setkání tvořících tři nové scénáře a základ pro nadcházející příběhovou sérii Dwarrowdelf. Novinkou jsou lokace typu Dark (temné) a Underground (podzemí). Zatímco na povrchu se o průzkum lokací starali především postavy z Rohanu, v podzemních chodbách a temnotě Morie budou v tomto směru excelovat trpaslíci. Koneckonců je to jejich říše a kdo jiný by měl pomoci ostatním hrdinům v jejich pouti? Během průzkumu a hledání Balina jistě všichni ocení i bojové schopnosti těchto malých, ale o to zarputilejších a houževnatých válečníků, neboť v okolní tmě nečíhají jenom zástupy orků a goblinů, ale také něco mnohem strašnějšího.

A u trpaslíků zůstaneme

Dungeon crawler hra Dwarf King's Hold od Mantic Games se dočká druhého rozšíření s názvem Dwarf King’s Hold: Ancient Grudge. V tom budou čtyři nové scénáře pro 3-4 hráče, takže již hra nebude omezena pro 2! K tomu přibudou ještě nové příšery, jako vlkodlak nebo bogie, nové zimní díly mapy, další možnosti pro postavy a další. Nového trpasličího dobrodružství bychom se měli dočkat na začátku roku 2012, takže kdo si v základní hře užil boje kostlivců a trpaslíků a v samostatně hratelném rozšíření Dwarf King's Hold: Green Menace změřil síly elfů a orků, může se těšit na další herní obsah.

Žádné komentáře:

Okomentovat