22. května 2012

Novinky a oznámení


Dnes nám blog po nějaké době opět ožívá novinkami. Na herní scéně se toho událo skutečně hodně a tak se pojďme podívat, co nás čeká a nemine. Jelikož je novinek opravdu hodně, kromě klasických reportáží ještě na konec novinek přidáváme stručný výčet oznámení.

Nejepičtější souboje nám přinese AEG

Ptáte se, co mají společného ninjové, piráti, mimozemšťané, roboti, zombie, podvodníci, kouzelníci a dinosauři? Všichni chtějí ovládnout svět! Ten je pro ně ale příliš velký a tak se musí spojit, aby uspěli. Společnost AEG nám přináší novou karetní hru s názvem Smash Up, která by měla představovat novou variantu karetních her – na začátku hry si hráč vybere libovolné dva balíčky (čítající 20 karet) z osmi výše uvedených skupin a smíchá je. Hráči tak mohou utvořit přehršel kombinací a hra bude vždy jiná díky schopnostem jednotlivých balíčků. Piráti pohybují kartami, zombie se vrací z odkládacího balíčku a dinosauři jsou prostě obrovští. Celkem 176 karet a spoustu zábavy by nám měla hra Smash Up přinést v srpnu 2012.

Úsvit svobody v Evropě

GMT představuje svou žhavou novinku, která tematicky volně navazuje na velmi úspěšnou a mimořádně kladně hodnocenou hru Twilight Struggle. Hra 1989 Dawn of Freedom představuje boj komunistické strany a demokratických myšlenek, které se šíří východní Evropou v tomto neklidném roce. Dva hráči se proti sobě postaví v boji o veřejné mínění a přesvědčení dělnické třídy, inteligence, spisovatelů, univerzit, zemědělců i elit. Hra na první pohled připomíná výše zmíněného předchůdce (aby ne, když jedním z autorů obou her je Jason Matthews), ale přináší zajímavé novinky, přičemž tou největší je karetní minihra předcházející vyhodnocení úspěšnosti hráčů v té které zemi. Samozřejmostí u GMT je obsáhlý dobový rozbor všech karet událostí, které ve hře naleznete a strhující souboj a budoucí směřování Československa, Polska, Maďarska, východního Německa, Bulharska a Rumunska.

Svět v roce 3012?

V dnešní době je oblíbená tématika post-apokalyptického světa. Jak by ale vypadal svět po konci světa, který věští Májové? Charles Tyson se nad tím zamyslel už před několika lety, ale teprve teď vyjde jeho karetní deckbuilding hra 3012 pod záštitou společnosti Cryptozoic. Po oznámení Cryptozoic uvolnily podobu dvojice karet, které si můžete prohlédnout níže. Tisíc let po armagedonu lidé mutovali v džunglích Yucatánu, aby utvořili pět klanů: Jaguáři, Hadi, Opice, Netopýři a Kostlíni (druh severoamerické ryby). Tyto klany teď soupeří o moc, spojují se a rozdělují dle potřeby. Na začátku má hráč k dispozici jenom několik karet zvědů a za nalezené zlato si kupuje další a další karty. Hra vypadá zajímavě a budeme ji i nadále sledovat.
Ještě více pistolí

Nizozemský vydavatel White Goblin Games přinesl světu hru Marka Chaplina Revolver. Tuto karetní hru pro dva hráče máte možnost si zahrát v češtině díky společnosti Rexhry. Tvůrce nyní oznámil vydání prvního rozšíření jménem Revolver: Ambush on Gunshot Trail, kterého bychom se měli dočkat na přelomu sprna a září letošního roku. Rozšíření přinese kartu přepadení pro Colonela McReadyho, dva nové bandity do party Jacka Coltyho a po jedenácti kartách pro obě strany. Nově tak hráči získají možnost upravit si před hrou svůj balíček a nemile tak svého soupeře překvapit. Druhé rozšíření Revolver: Hunt the Man Down by se mělo objevit ke konci roku 2012 a přinesenou bojiště – Vězení v San Manzanillu, které může Colty se svou bandou přepadnout a osvobodit tak banditu Santiaga, který se následně ke Coltymu přidá. Dále pak nové karty pro obě strany, žetony a další způsob, jak je možné zabít Jacka Coltyho. Posledním rozšířením je Revolver: Where the River Bends, které přidává 22 neutrálních karet, nové žetony a herní mechanismy. Hráči si tak budou moci vybrat, co se jim líbí a co nepotřebují.

Myší hrdinové

Plaid Hat Games představují novinku pro srpen 2012 s názvem Mice and Mystics. V této kooperativní dobrodružné hře se stanete hrdiny, kteří jsou stále věrní králi, ale aby unikly ze spárů Vanestry, byli jste proměněni v myši! Stále se musíte probít hradem, který se během chvilky nesmírně zvětšil. Kvůli tomu už vás neohrožují pouze přisluhovači zlé Vanestry, ale mnohé další hrozby, jako je hradní kočka Brodie. Vyzkoušejte si hru za prince Colina, zdatného šermíře, nebo kouzelníka Maginose či léčitelku Tildu. Každá postava má své místo v družině a s pomocí sýru, který během své anabáze hradem posbíráte, můžete aktivovat velmi silné schopnosti svých hrdinů.

Komu se nelení, tomu jde velení

Wizards of the Coast představuje čtyřdílnou sadu her Dungeon Command. V této kartami řízené hře pro dva hráče si vyzkoušíte boje různých frakcí na pomezí deskové hry, rpg a taktického boje miniatur. Každá hra obsahuje 12 miniatur a k nim příslušných 12 karet monster, akční karty, žetony a díly map. Soupeřit se bude o zlato, které se na konci změní ve vítězné body (které bude možné získat i dalšími způsoby). Hry s podtituly Sting of Lolth, Heart of Cormyr, Tyranny of Goblins a Curse of Undead přinesou všechny oblíbené fantasy frakce a přestože je každé balení samostatná hra, dohromady vám umožní vyzkoušet si všechny rasy a možné strategie. Po kooperativní sérii her Dungeon & Dragons nám Wizards přináší taktickou bitvu pro dvojici a po spojení her možná i větší počet hráčů. Uvidíme, zda se hra postaví spíše k výše zmíněné sérii, nebo bude mít blíže ke hrám jako je Descent: Journeys in the Dark nebo Claustrophobia.

Přehled novinek a oznámení

-          Společnost Looney Labs oznámila další přírůstek do své řady Fluxx her, tentokrát s tématikou H.P. Lovecrafta – Cthulhu Fluxx.
-          Stronghold Games přináší nové rozšíření pro sci-fi karetní hru Core Worlds. V rozšíření s podtitulem Galactic Order se hráči podívají na šestici frakcí, které soupeří o vládu nad galaxií.
-          Fantasy Flight Games oznámila další print-on-demand rozšíření pro hru Mansions of Madness. V příběhu House of Fear se podíváme na následky a nepříjemnosti natáčení filmů ve starých opuštěných vilách.
-          Polský vydavatel Kuźnia Gier představí na letošním festivalu Spiel 2012 v Essenu novinku 1984: Animal Farm od tvůrců hry Alcatraz: The Scapegoat.
-          A v Essenu ještě chvíli zůstaneme, neboť tam tvůrce hry 51st State a jeho pokračování New Era představí s vydavatelstvím Portal novou nesymetrickou karetní hru ze světa Neuroshima Hex pro dva hráče – The Convoy.
-          Plaid Hat Games připravuje samostatně hratelné rozšíření pro svůj (ne tak úplně) kooperativní dungeon crawl s jednoduchým názvem Dungeon Run 2

Žádné komentáře:

Okomentovat