3. prosince 2009

Middle Earth Quest - report ze hry


Včera jsme se sešli na všemi dlouho očekávanou hru Middle-Earth Quest. Hra se odehrává ve Středozemi po Bilbově oslavě narozenin, když Gandalf Šedý začal mít podezření, že Bilbův prsten je Prstenem Moci. Hráči se chopí rolí méně známých hrdinů Středozemě a snaží se zvrátit Sauronovy plány.

Těmito hrdiny byli: Beravor - elfská hraničářka (že jde o ženu jsem zjistil až v polovině hry, ono to z obrázku nejde moc poznat), Éometh - rohanský jezdec (Iggy) , a konečně Eleanor - lučištnice z Minas Tirith (Eliška). Naším cílem bylo udržet Minas Morgul oslabené - na konci hry nesměl mít Sauron ve hře více než dva služebníky.

Hra začala Sauronovým (Radkovým) kolem - v Železném pasu Saruman tak dlouho koukal do Ithilského kamene, až mu došlo, že spojenectvím se Sauronem by mohl získat větší moc a nám nezbylo, než ho poučit o správné cestě. Toho se ujala Eleanor, která po boji s obřím pavoukem ve Fangornu Sarumanovi jeho úmysly rozmluvila. Beravor se vydala do Mlžných hor, aby obhlédla stav průsmyku pod Carathrasem - pokud by ho objevili skřeti, měl by Sauron volnou cestu přes Mlžné Hory. Beravor tedy obhlédla situaci, zjistila, že skřeti o průsmyku nemají ani páru a tak se mohla v klidu vrátit. Sauron poté rozbořil Osgiliath a šířil svůj vliv z Mordoru a Dol Gulduru. Jeho intriky však zatím přišly vniveč, jelikož jsme mu jeho plány (plots) pečlivě rozvraceli.

V tu chvíli si však Sauron vzpomněl, že ve hře 4 hráčů má mít každé kolo 3 akce (místo 2) a od té chvíle začaly dobrodruhům těžké časy. Zatímco Eleanor hrdinně prášila kožichy Warg Riderům v Rohanu, já se vydal do obávaných rozvalin Angmaru - dřívějšímu sídlu krále Nazgulů, abych splnil svůj druhý úkol. Padl jsem však do pasti a byl obklíčen, jen stěží jsem se po pár kolech dostal do bezpečí Roklinky (a úkol nesplnil). Éometh se zase vydal na jih Temného Hvozdu - do Dol Gulduru, kde ho přepadla Ústa Sauronova, po tuhém boji však byla zabita a zvuk Éomethova rohu se rozezněl lesem.

Sauronovi se však podařilo chytit Gluma a po zaznění klíčových slov "Kraj! Pytlík!" mu bylo jasné, odkud vítr fouká. Eleanor se proto vydala na zoufalou cestu do Barad-Dur. Byla přepadena Devítkou, kterou však hrdinně odrazila a nazgulové se stáhli do Minas Morgul. Ale jak se do Mordoru volá, tak se z Mordoru ozývá a cestu zpět již Sauron nebohé Eleanor nedovolil - její tělo bylo nalezeno v temných močálech a jen díky péči léčitelů v Minas Tirith její dny neskončily.

Síla vojsk Mordoru rostla, Éometh se tedy vydal na nebezpečnou cestu přes Rohan a na Emyn Muyl se střetl s Černým Hadem - velitelem vojsk Haradu - kterého po dlouhém a tuhém boji zabil na pláni Nindalf. Morgulský generál Gothmog mezitím oblehl Roklinku, kde byl po tuhém boji odražen a padl s mým šípem v srdci. Tím byla cesta přes hory volná, vydal jsem se tedy na cestu k Temnému Hvozdu, ale v horách mě stihla bouře a já byl nucen se utábořit. V tu chvíli však již bylo pozdě - díky informacím od Gluma již Sauronův vliv nad prstenem překonal Frodovu vůli a ten Prsten vydal služebníkům Temna. Třetí věk skončil a Sauron se stal vládcem Středozemě.

A jaká že to byla hra? Skvělá, dlouhá a výjimečně atmosférická. Pokud si při hře chcete připadat jako při čtení románu, je Middle-Earth Quest skvělou volbou.

2 komentáře:

  1. Tedy, skvělý report - ale dost mi tam chybí věta: "To je svět..." - bez ní to prostě není dostatečně věrohodné.

    OdpovědětVymazat
  2. Vám se člověk nezavděčí. To je svět...

    OdpovědětVymazat