24. listopadu 2011

Zase kopie Risku, nebo snad ne?

Hasbro na začátku prosince uvede na trh novou edici hry Risk (3 až 5 hráčů) s přídomkem Legacy, která byla společností představena následovně:

„Když hrajete Risk, je to osobní. Vždycky.  Hra samotná ale nikdy nebyla obětí vaší války. Až doteď! Jak změníte svůj svět? Ve hře Risk Legacy změní každá vaše hra ty budoucí. Braňte území, oslabte protivníka nebo vylepšete svou frakci: rozhodnutí, která učiníte v první hře, vás mohou dohnat v desáté! Nebezpečí, která podstoupíte v Risk Legacy, nejsou jako v jiných hrách. Společně se svými protihráči ovlivňujete, jak se bude váš svět vyvíjet – jeho historie, města, dokonce i jeho frakce – a jak se bude bojovat. Nezapomínáte staré zrady – a nezapomíná je ani hra. Ale i hra samotná skrývá tajemství! Odhalte nová pravidla, nové komponenty a nová překvapení a sledujte, jak se odkrývají události při každé další hře. Žádné dvě hry Risk Legacy nebudou NIKDY stejné!“

Na klasická marketingová prohlášení, kdy tvůrci slibují vše větší, lepší, barevnější a zkrátka a dobře vše nejlepší, jsme si již zvykli. Přesto stojí tato novinka za pozornost – v průběhu hry hráči permanentně (!) lepí nálepky na herní plán, popisují ho fixem a dokonce mohou při některých rozhodnutích některé herní komponenty zcela vyřadit a nikdy je už nepoužít! V pravidlech je místo pro doplňování dalších pravidel, jak je budou hráči postupně objevovat.  Zní to přinejmenším zajímavě a během příštího týdne přineseme podrobnější představení této hry, už jenom pro velmi inovativní a možná také kontroverzní přístup ke hře.

Žádné komentáře:

Okomentovat